Spot repair

Vad är Spot repair?

skadorSpot repair eller som det också kallat Quick repair, är en kostnadseffektiv lösning för små lackskador såsom dörruppslag, stenskott och repor mm. Punktlagning helt enkelt. Små lackskador är irriterande och oftast dyra att årgärda. Men spot repairtekniken innebär att vår billackerare begränsar lackeringen till en så liten yta som möjligt.

Tack vare att vi fokuserar på den del av lacken som är skadad och begränsar oss till detta område kan vi utföra jobben snabbare. Om du till exempel har fått en skada i dörren behöver vi inte montera ned hela dörren och skicka den på lackning. Vi reparerar istället dörren när den sitter på bilen.

Resultatet blir i stort sett lika bra som en större omfattande lagning. Ytterst små nyansändringar kan förekomma men skadan blir lika beståndskraftig som resten av bilen.

Fördelar för dig:

  • Billigare än självrisken och påverkar inte premien
  • Fast pris
  • Lättare att få en tid snabbt.
  • Du slipper bli av med bilen längre perioder. Oftast får du bilen samma dag.
  • Bevarar mer av originallacken vilket alltid är att föredra.
  • Miljövänligare

Hur går det till?

Repor i lacken

Repor och stötar som har skadat lacken åtgärdar vi enkelt. Exakt hur vi går tillväga varierar lite beroende på repans djup och omfattning, men oftast börjar vi med att matta ut lacken runt ytan. Sedan lägger vi på ny grundfärg och slipar ned lacken. Området maskas upp med maskeringstejp och sen lackas och målas det berörda området. Efter det polerar vi upp området för att jämna ut eventuella nyansskillnader, men eftersom detta endast är en lagning kan alltid små skillnader i ytan synas.

Skador på stötfångare

Skador som inte är djupare än en millimeter behandlas som en vanlig lackskada. Skulle plasten under vara skadad tillkommer kostnader för det.

Priser

Stötfångare fram 2990:-

Motorhuv 3249:-

Framskärm 2243:-

Dörr 2438:-

Tröskel 2241:-

Bakskärm 3236:-

Baklucka 2749:-

Stötfångare bak 2496:-

Skadeverkstad i Högdalen

Det är vår toppmoderna skadeverkstad i Högdalen som gör dessa lagningar. De gör såklart även fulla plåt-, lack- och glasarbeten för alla bilmärken. De har samarbetsavtal med samtliga försäkringsbolag.
De har även kapacitet för större transportbilar. Tid inom några veckor!

Börja alltid med att göra en skadebesiktning på våran anläggning i Högdalen eller i Skarpnäck.

Ladda ner vår broschyr för att läsa mer